Необходими съставки:
500 г обелени скариди
3 скилидки чесън (нарязани на ситно)
2 с.л. масло
1 с.л. зехтин
½ ч.л. червен пипер
Сол и черен пипер на вкус
Сок от ½ лимон
1 с.л. нарязан пресен магданоз
Начин на приготвяне:
В загрят тиган с незалепващо покритие сложи зехтина и маслото.
Добави чесъна и задуши за 30 секунди, докато пусне аромат.
Постави скаридите в тигана, овкуси със сол, черен пипер и червен пипер.
Готви скаридите по 2-3 минути на страна, докато станат розови и непрозрачни.
Полей със сока от лимон и поръси с магданоз.
Сервирай веднага – вървят чудесно с ориз, паста или свежа салата.
Съвет: Ако искаш пикантен вкус, добави щипка лют пипер или няколко капки чили сос.